SWB Väst          

Styrelsemöten

SWB Väst har under året 2019 haft 5 protokollförda möten samt konversation via mail.

Medlemsantal

SWB Väst hade 313 medlemmar under året.

Arrangemang

Medlemsresa/Kick Off

Den 31/3 åkte en buss ner mot Skåne fylld med avelssugna medlemmar. Första stoppet var på Helsingborgs trevliga anläggning för att njuta av Blue Horse och Lövsta Stuteri´s hingstvisning. Efter intag av trevlig frukostpåse och många fina hingstar åkte vi sedan vidare ner mot Flyinge Kungsgård. Här fick vi se ett välarrangerat program från PS Flyinge samt Schockemöhles och Helgstrands hingstar.  Det var glada, nöjda och lite trötta resenärer som åter steg på bussen för avfärd hem. Detta var en uppskattat event från flera av våra medlemmar.

Håll ögon och öron öppna inför event 2020!

Unghästtest

SWB Väst arrangerade sitt välbesökta unghästtest den 31/5-1/6 på Vänersborgs anläggning. Under dessa två dagar visades 50st unga hästar. Domartrion betod av Harald Jönsson, Jan-Ove Olsson och Ruth Börgesson.

Det delades totalt ut 13 diplom fördelat på 7st hoppdiplom samt 6st gångartsdiplom.

Högst bedömda gångartstalang under denna helg var Hurricane Vena med fina 51,5p och 85,8%. Stort grattis till uppfödare och ägare!

Högst bedömda hopptalang var Quinmore G med fina 51p och 85%. Stort grattis till uppfödare och ägare!

Fölbedömning

Den 11/8 hade vi fölvisning på två olika ställen. Det var väldigt trevligt att få se så många fina föl. På förmiddagen var vi hos Marianne Sörensen på Strand Lyckås gård efter det åkte vi vidare med vår domare Karl-Henrik Heimdahl till familjen Lindström på Stall Norgården. Totalt visades 27 föl på våra visningar.

Medlemsevent

I början av december var vi några medlemmar som var och bowlade och åt julbord på Buddys i Trollhättan. Väldigt god mat och en trevlig stund med något annat än hästar.  Vad diskuterades under maten och bowlingen? Hästar såklart…

Övrig information

Styrelsen för SWB Väst har under året haft representanter vid SWB´s årsstämma samt ordförandekonferens. Föreningen har också haft representanter på bedömningsledarträff i Stockholm.

Vi vill härmed tacka alla medlemmar och funktionärer som bidrar till en aktiv förening – TACK!

                                                                                                          Styrelsen för SWB Väst

Styrelseledamöter

Ordförande

Harald Prince

Sekreterare

Erica Borssen Berglund

Ledamot

Lena Borssen

Ledamot

Britt-Inger Ivarsson

Ledamot

Ulrika Jussila

Ledamot

Maria Gille

Ledamot

Karolina Bozovic

Ledamot

Sopheia Kullgren

Suppleant

Anna Lindström